divendres, 16 de setembre de 2011

18-S Comunicat C.A.R.S.

El col·lectiu C.A.R.S. fa una crida a la ciutadania de Castellar del Vallès, Sant Llorenç Savall i Sentmenat per a assistir a la manifestació del proper 18 de setembre de 2011 a Castellar del Vallès.

L'hora de convocatòria és a les 11:30 del migdia davant el C.A.P., C/Ripollet - C/Jaume I.

La capçalera de la manifestació sortira des d'aquest punt a les 12h fent el recorregut següent:
C/Jaume I - C/Barcelona - Avda. St. Esteve - C/Montcada - Plaça 15/V\ - Plaça Mirador - Plaça Major - C/ Centre - Ajuntament.

Arribats a l'Ajuntament es llegirà el manifest de la coordinadora d'afectats per les retallades del Vallès Occidental.


Badia, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès; Cerdanyola, Montcada i Reixac, Palau, Polinyà, Ripollet, Sabadell, Sant Llorenç Savall; Sta. Perpètua de Mogoda i Sentmenat, des de fa dècades patim unes condicions precàries pel que fa a la sanitat pública (estem per sota de la mitjana de la resta de Catalunya).

Aquesta situació va ser denunciada repetidament, la qual cosa va fer que el Govern del tripartit dissenyés el Pla de xoc 2005-10 per pal·liar les greus mancances existents tot i que, malauradament, no es va complir (per exemple la construcció de l’Hospital de Montcada). És a dir, que les retallades en sanitat, les estem patint des de fa anys.

Ara, el govern de CiU, va més enllà, i tanca les urgències nocturnes de Ca n’Oriac a Sabadell, Badia, Castellar del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Montcada i Reixac; augmentant el col·lapse de l’Hospital Taulí i Sant Fèlix, i adoptant altres mesures cruels com reduir el 10% de les proves diagnòstiques, suprimir 14 intervencions quirúrgiques setmanals, tancar el 10% de les consultes d’especialistes, inhabilitar 50 llits (14 a Santa Fe i 34 a l’Albada), retallar hores del servei d’ambulàncies, retallar sous al personal sanitari i reduir personal d’urgència, etc. En definitiva, retallar entre un 10-17% el pressupost sanitari.

Aquestes retallades ens condemnen a una assistència sanitària precària amb greus conseqüències per a la nostra salut, per la qual cosa ens oposem a aquestes agressions al sistema sanitari que ningú no ens regala, sinó que el paguem amb els nostres impostos.
Manifestem el nostre rebuig absolut al fet que la crisi la paguem els qui no en tenim cap culpa mentre que els seus veritables culpables se’n beneficien, són rescatats amb diner públic perquè segueixin amb les seves orgies financeres i treuen profit d’un sistema fiscal regressiu en què, proporcionalment, qui més té menys paga. No tolerem cap retallada social (educació, sanitat, etc.) perquè provocarà una major fractura social, excloent les persones més febles de la societat.

Així mateix denunciem la hipocresia de qui ens parla d’ “austeritat” quan en realitat allò que pretén és privatitzar serveis públics i desmantellar l’estat del benestar. Les decisions que adopta una casta política (caracteritzada per cobrar sous obscens i per escàndols de corrupció) aplicant les receptes neoliberals que els dicten qui mou els fils de l’economia i de la política. Rebutgem, doncs, que la nostra salut sigui objecte de mercadeig.

Per això exigim al Govern de la Generalitat:
Ø Que no tanquin les urgències dels CAP de Ca n’Oriac a Sabadell, a Castellar del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Badia i Montcada i Reixac; ni retallin hores del servei d’ambulàncies
Ø Que la sanitat disposi de recursos humans i econòmics suficients per oferir un servei públic, universal, solidari, equitatiu i de qualitat

I instem:
Ø A l’Administració de Justícia perquè valori si les retallades vulneren la “protección de la salud” de l’article 43 de la CE i si és legal el fet que no s’adoptin “…. servicios necesarios para ello”
Ø Al Síndic de Greuges per si les retallades suposin un agreujant comparatiu amb ciutadans/es d’altres comunitats on no s’ha efectuat la retallada, o com al País Basc, augmenta el pressupost en sanitat.

Amb la nostra salut no es negocia. La salut és un dret.
Rebel·lat i mostra el teu rebuig a les retallades en sanitat participant de les mobilitzacions que es convoquin.
El Vallès diu NO a les retallades.Es prega tot el suport a la mobilització!!

D'altra banda es fa saber que a partir del 18 de setembre, el col·lectiu d'afectats per les retallades en sanitat que porta des de l'1 d'agost impedint cada nit el tancament del CAP, deixaran d'impedir el tancament, donant una treva a l'administració pública.

Volem donar les gràcies a tothom qui ens ha donat suport durant aquestes 49 nits, a la vegada que volem transmetre el nostre rebuig per part de qui ens ha criticat per a dur a terme la mobilització.

Passat el 18 de setembre seguirem coordinats a través de les assemblees d'Acampada Castellar, amb correu electrònic sanitatacampadacastellar@gmail.com, per a emprendre accions legals i de justícia en contra de les mesures imposades pel govern de la Generalitat.

No descartem tornar a les mobilitzacions en un proper futur si no es troba una solució aviat.

Col·lectiu d'Afectats per les Retallades en Sanitat, Castellar del Vallès, 17 de setembre de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari