dimecres, 21 de setembre de 2011

Assemblees Acampada Castellar

Actes de les 2 darreres assemblees d'Acampada Castellar


Acta assemblea 13.09.11Moderador: Dorado
Secretària: Estel

Ordre del dia (que es decideix al moment):- CAP- Casa dels indignats- Activitats- 

Es comença parlant breument sobre l'estat del moviment: Grècia, accions davant les eleccions del 20N...
Es recorda la assamblea de pobles per dissabte a les 16h a St.Perpetua.  A les 19h, es té intenció de tallar la via del tren i acabar amb un sopar "de traje". 
A més, hi ha la manifestació contra les retallades pel dia 20 a Barcelona.
Es tanca el tema tractant la reforma de la llei electoral i el dret a presentar-se.

- CAP: Es parla sobre la reunió que havia tingut lloc amb l'Ignasi aquell matí i el que s'ha parlat (hi ha un document a part). 
 Referent al cerca-vila de diumenge, s'acorda posar punts d'informació al llarg del recorregut per recollir firmes de suport. 
Es debat llargament sobre el tema de les samarretes: quantitat, finançament... Al final, es decideix fer una crida per FB per saber quantes demanar. També es recorda el recorregut i es parla d'aconseguir percussió, davant la impossibilitat de tenir els Wakabums.
Quant a la ocupació del cap a la nit, es decideix fixar un dia en el que es passa la nit sencera i la resta només anar-hi una estona. 
Aquest dia es decidirà a l'assemblea; s'acorda, per aquesta setmana, el divendres.
Per tal d'acabar la pancarta, es queda el dia a la tarda/migdia. S'ofereixen dues persones. 

- Casa dels indignats:Davant la desconeixença de que es i quina finalitat tindria, s'explica. 
Després, s'abora el tema de si s'hauria d'ocupar un local, demanar-lo a l'ajuntament o bé a l'Altraveu. El tema es debat i no s'arriba a consens. 
S'acaba dient que és millor primer fer un projecte seriós i veure si és viable (gent, compromís...).

- Hort :Per tal de decidir com funcionarà, es decideix fer una assemblea exclusiva sobre això.Acta assemblea 20.09.11
Moderació: Charles
Secretariat: Eduard

S'inicia a les 20:10 amb presentacions de gent que ve per primera vegada a l'assemblea: es lamenten de la poca reacció generalitzada dels ciutadans davant la situació manifesta de crisi que pateix el món; es mostren convençuts de que s'ha d'actuar.

20:15*Estat del Moviment
-Es parla dels fets ocorreguts amb la marxa indignada al pas per París, on ha hagut ferits i detencions, entre ells un veí de Santa Perpètua.
-Es comenta la importància de implicar a la gent en la democràcia, apostant per donar el vot als partits minoritaris i s'exposa el cas d'èxit de la formació Pirata en els comicis celebrats a Berlin aquest passat diumenge.
-Es posa de manifest un anàlisi que indica que al món hi ha armes de foc per abastir el 10% de la població mundial que reflexiona sobre l'hipotètic poder que té el 90% de la població restant.
-S'informa de les properes mobilitzacions:
22-S El café de la amargura, con Boi Ruiz https://www.facebook.com/event.php?eid=158777984209276 17:30 - 18:30
Lloc: Travessera de les Corts 131 (Pavelló Ave María) Barcelona
Plaça de Catalunya, 18:00, Barcelona

20:25**Hort
-S'arriba a l'acord de tirar endavant el projecte de l'hort comunitari, amb l'objectiu de fer una primera producció de calçots, que amb la seva collita es celebrarà una calçotada popular, amb activitats relacionades amb la sobirania alimentària, per a poder concienciar a la població de la imperiosa necessitat de recuperar l'agricultura local. 
-S'anomenen les eines que es necessitaran: eixades, guants, bosses industrials, cabassos, volant, tisores, rasclet, forca, serra: tot a mà, sense eines consumibles.
-S'acorda que el terreny a ocupar és una extensió d'uns  4x5 metres situada al final del c/calvari.
-Es proposa crear una graella on hi hagi una relació de persones, disponibilitat i eines, per a executar les tasques. Serà un document del google docs que es penjarà al facebook d'Acampada Castellar per a que cadaú s'hi vagi apuntant.
-S'acorda fer l'hort totalment ecològic, lliure de transgènics, utilitzant tècniques de fertilitzants naturals.
-Es proposa fer algunes visualitzacions conjuntes del programa de televisió del Canal Català "Tocats de l'hort" per tal d'adquirir certa formació agrícola.
-Es parla de que en funció de la implicació i resultats d'aquest primer hort, en un futur ocupar altres parceles, de les que se'n proposa alguna, i dedicar una part de la producció a recuperar varietats de productes agrícoles que tot i ser autòctones s'han perdut per l'ambició capitalista.
-Es crea la comissió hort amb els següents membres: Samuel, Lucas, Stradi, Charles, Eric i Manel. Al ser una subcomissió de continguts utilitzaran el correu contingutsacampadacastellar@gmail.com per a qui estigui interessat a col·laborar-hi.

20:40*^*Casa de la Vila
De les opcions plantejades en anteriors assemblees s'ha estudiat cal Gorina com a lloc idoni per a ubicar-hi inicialment el projecte: Cal Gorina s'ha establert com a comunitat gestora, de la que en fa ús l'Altraveu, pel que no es pot considerar la seu de un partit polític, sinó espai en la que entre altres col·lectius s'hi troba la seu de l'Altraveu, per tant, seguint l' ideari del moviment 15M, no ens unim a un partit polític.
-S'evalua com a programa pilot per a seguir elaborant paral·lelament un projecte més ambiciós, com el de la casa del C/Major o fins i tot l'espai industrial de can Barba.
-S'aprova provisionalment enfocar les energies cap a cal Gorina: aniran a parlar-hi amb els responsables: Lucas, Samuel i Manel

20:45~*^*~Educació
Degut a les retallades en educació i que per ara no ha hagut ningú que es posi en contacte amb el moviment Acampada Castellar, es decideix sondejar les ampas per saber el grau d'afectació local.
-En Charles crearà un escrit per a dirigir-nos a les ampes com a Acampada Castellar, oferint-nos per a les accions necessàries.
-S'informa que a l'Espai jove han passat de 2 dinamitzadors a 1, disminuint la oferta de lleure juvenil a la meitat; així mateix, l'escola de música també han reduit l'oferta formativa i també ha patit retallades la ludoteca municipal. L' Elisenda està fent un article sobre aquest tema.

20:50(~º^^º~)CAP
Donat que el col·lectiu C.A.R.S. no venen a l'assemblea i no han respectat la proposta de treva a les mobilitzacions nocturnes, es decideix donar suport a la mobilització, tot i no poder comprometre'ns amb anar-hi cada nit.
-El Sergi i l'Eduard es presenten voluntaris per anar per la nit al CAP per saber de les intencions i proposar-lis l'estratègia de treva. 


20:55*****^*^*****Precs, preguntes, propostes 
es parla de la necessitat de crear un directori per a compartir vehicle en els desplaçaments, a nivell local i territorial:
-es proposa de fer servir el grup de Facebook https://www.facebook.com/groups/105713132861127/Tienda Gratis Vallès Occidental per tal d'iniciar-ho de manera experimental.

20:59 S'aixeca l'assemblea, unes 19'4 persones, en la que alguns es dirigeixen cap el ple de l'Ajuntament.

Cap comentari:

Publica un comentari