dimecres, 6 de juliol de 2011

21 punts: Proposta 1: Resultats provisionals

Degut a que ja hem començat a rebre respostes amb comentaris interessants, us avancem els resultats obtinguts fins ara.

Els comentaris rebuts són els següents:

Acabar amb l'agricultura va ser una estratègia promoguda per la dictadura, per a industrialitzar Catalunya i omplir-la de gent vinguda d'arreu de la península.
Aquest model, a part, ha contribuït a fer que els boscos siguin cada cop més boscosos i els polígons industrials cada cop més deserts, i l'agricultura, pràcticament desapareguda, quan els models europeus, equilibren la zona boscosa amb la industrial, i agrícola, de manera que els boscos redueixen la massa forestal, evitant grans incendis i l'agricultura i la industria segueixen estretament lligades.


Realment potser complicat i poc productiu si no es potencia, però a la nostra comarca tenim exemples prou bons de com gestionar l'agricultura econòmica i no acabar en un fracas econòmic.

 potenciar l'agricultura, en un municipi on legalment només hi ha 18 persones que s'hi dediquen, aumentarà la necessitat de recursos humans, absorvint part dels que es troben en situació d'atur.

La recuperació de terreny per a l'agricultura pot reequilibrar l'entorn industrial, aplicant tecnologies que redueixin l'impacte tòxic que inevitablement genera la indústria.

S'hauria de fomentar la recuperació de producte agrícola autòcton del Vallès

Vista la dependència del petroli per tota la cadena de producció i distrubució dels aliments que actualment la nostra societat consumeix, i la ja arribada del peak oil ( pic de la producció mundial de petroli), simplement no queda altre que començar a canviar el nostre sistema de producció d'aliments cap a un sistema local i sostenible. Hem de començar ja. Repeteixo, no queda altre, sino passarem gana!!

Recomanem llegir a l'Esther Vivas sobre Sobirania Alimentària

Gràcies per participar, podeu seguir aportant la vostra opinió en el qüestionari sobre el punt 1

Cap comentari:

Publica un comentari