dilluns, 11 de juliol de 2011

Acta Assemblea de pobles i barris del Vallès Occidental

ACTA ASSEMBLEA DE POBLES I BARRIS DEL VALLÈS OCCIDENTAL

Dia: 07/07/2011

Lloc: Davant del mercat municipal de Castellar del Vallès

Comencem a les 19h

Som unes 40 persones, en representació dels municipis i barris de: Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Badia del Vallès, La Floresta, Sant Cugat del Vallès i Castellar del Vallès.

S’aprova l’ordre del dia.

Badia 15MAssemblea d'Indignades Barberà


Acampada Castellar

Indignats i Indignades Castellbisbal


Acampada Cerdanyola

Indignats  Montcada i Reixac

Indignats Polinyà

Acampada Ripollet

Rubí Indigna't

Acampada/Indignats Sabadell

Acampada Sant Cugat

La Floresta Indignada Actua

Indignats i Indignades Sant Quirze

Indignats Sta.Perpètua

Sentmenat Indignat

Acampada Terrassa


Assemblea Vacarisses

1. Lectura i aprovació de la darrera acta
Es llegeix l’acta de l’anterior assemblea realitzada a Badia del Vallès i s’aprova.


2. Exposició d’accions, problemàtiques, situacions i treball de les assemblees participants.


Badia del Vallès: Han aconsegit un local compartit. Actualment estan fent menys activitats que al principi, però més elaborades. Expliquen que hi ha molt bona planificació i difusió a l’hora de fer les activitats. Amb la bona feina de difusió van aconseguir aplegar 300 persones a la xerrada d’Esther Vivas.

Assemblees: Dimarts, dimecres i diumenges a les 20:30h.
Comissions: Comissió permanent
Castellar del Vallès: Un cop assolit l'acceleració d'arrancada, actualment segueixen el moviment a velocitat constant. Les enquestes estan funcionant força bé per a la recollida d'informació necessària per a poder exposar solucions. Actualment a les assemblees hi participen unes 15 persones.

Assemblees: Dimarts a les 20:00h (Assemblea general) i dilluns a les 20:00h assemblea de comissions.
Comissions: Activitats, continguts, difusió, secretariat (aquesta és rotativa)
La Floresta: Fa poc que s'han organitzat, porten unes 8 assemblees, però de moment han tingut una bona acollida entre els veïns. A destacar la comissió de recuperació d'horts, la comissió de consum per a crear cooperatives de consum i la comissió de parcs, destinada a mediar zones amb conflictes socials.

Assemblees: Diumenge a les 18:00h
Comissions: facilitació, comunicació, horts, casino, activitats, consum , economia, parcs
Sabadell: Actualment, el fet d'haver creat assemblees en diferents barris, els està suposant una feina extraordinària de coordinació, comparen la situació amb la produïda a Barcelona, on la descentralització de Plaça Catalunya a Barris fa que la informació sigui més difícil de canalitzar. Des de dimarts 5 centren els seus esforços en l'acampada al Taulí, per a protestar contra les retallades, en la que es sumen accions sindicals i associacions de veïns i treballadors.

Assemblees: Dijous a les 20:30h
Comissions: Ara s’està creant la comissió de coordinació
Sant Cugat: Es troben en situació de semi-vacances, ja que molta gent de la organització es troba fora de Sant Cugat, però segueixen treballant en les diferents comissions, a destacar la de Teatre i Performance de recent creació, i la de seguiment del decàleg (consens de mínims). A l’estiu faran grups de treball entorn a temes com ara cultura, viabilitat de crear un centre social, exposicions per recordar l’Acampada Sant Cugat i un grup de recull del que es va fent durant l’estiu.

Assemblees: Dimarts a les 19:00h
Comissions: terreny, centre social, teatre i performance, xerrades de gènere, comissió dels plens municipals, seguiment del decàleg (continguts), difusió i comunicació, arxiu.Sant Quirze: Estan treballant en el tema de recollida de firmes, on l'objectiu és aconseguir 4000 signatures de recolzament dels 4 punts de consens de mínims a nivell local. Compten amb el vist-i-plau de l’alcaldesa que ha anat a conèixer’ls. Tenen muntat un Tótem informatiu per a difusió del moviment.

Assemblees: Dilluns a les 20:00h
Comissions: extensió comunicació, cooperativa consum, assemblearisme


Santa Perpètua : Destaquen el bon resultat de difusió que estan donant les enquestes que fan als veïns. Aporten documents, un que parla de la nacionalització de les caixes; un altre que parla sobre Xenofòbia degut a que han detectat mitjançant les enquestes que aquesta està creixent; un tercer document és un article en el diari local que parla de com el sistema produeix indignats. Actualment a les assemblees hi participen entre 30 i 60 persones.

Assemblees: Dilluns i dijous a les 20:30h
Comissions: infrastructures, continguts, difusió i extensió, activitats


Sentmenat: Han començat el moviment fa poc i tot just estan aprenent de les demés assemblees; fan assemblees setmanals i cassolades on el passat dilluns eren entre 30 i 40.

Assemblees : Dilluns a les 21 :00h
Comissions : Difusió, logística, acció i animació
Polinyà: Van arribar un cop acabada l'assemblea, una de les iniciatives que estan portant a terme és la creació d'una associació de desempleats.


Ripollet i Terrassa: Mitjantçant e-mail s'excusen de no poder assistir a l'assemblea.


3. Qüestions d’actualitat del moviment 15M. Accions conjuntes del Vallès i del moviment en general.


La Caixa Penedès de Castellar del Vallès organitza aquest divendres, dissabte i diumenge jornades de portes obertes per mostrar pisos fruit de desnonaments. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la crisi de Sabadell ha organitzat una acció de queixa a aquesta acció impulsada pel banc i d’informació a la ciutadania. 

La marxa indignada està per nord-est amb petits problemes, com l’equip de so. Els pobles es volquen bastant amb els indignats.

Des de Santa Perpètua comenten que al municipi hi ha indicis de xenofòbia; per a contra-informació aconsellen document de solidaridad.net 

El 10 de juliol tindrà lloc la propera trobada de barris i pobles a Barcelona. Es proposen trobades més específiques, temàtiques, com ara tractant el tema de la sanitat. Pel dia 20 i 21 hi ha diverses accions planejades. El proper 15 de setembre es preveu fer una manifestació.


En alguns pobles els alcaldes ja han parlat amb el moviment.

Ens trobem en un moment de reestructuració del moviment, començant a sortir com a tema en el Parlament i els polítics ens comencen a fer cas, ja que les accions del moviment provoquen que aquests produeixin arguments contradictoris.


4. Accions conjuntes.
El proper dia 15 de juliol a les 21:00h a Castellar del Vallès tindrà lloc el primer sopar de traje i etiqueta a davant de El Mirador. Serà un sopar popular en el que tots els assistents hauran de portar alguna cosa de menjar i/o beure i hauran de portar penjada una etiqueta gran o hi hagi escrit el perquè de la seva indignació. Aquella nit hi haurà acampada davant de El Mirador.

El 16 de juliol tindrà lloc a Badia del Vallès la Party 15M Street en la que hi hauran diferents espectacles i activitats, com ara batalla de gallos i breakdance.

Cada municipi pot aportar les seves propostes pel dia de la festa.

Es parla d’una possible col·laboració amb Sant Cugat per la creació de la flash-mob que es farà a Castellar, entre aquests dos municipis. La flash-mob es farà a Castellar durant la festa major. Membres de les diferents assemblees es mostren disposats a col·laborar en les representacions, proposant de fer una gira per diferents municipis.


Quadre de properes accions:


5. Propostes de futur.


En relació amb sanitat es proposa realitzar una marxa fúnebre per la sanitat, començant cadascú des del se municipi i arribant fins al Taulí de Sabadell. Es comenta de que prèviament cada assemblea passi la informació al CAP del seu municipi. Es proposa unir esforços, organitzant manifestacions escalades als diferents CAPs. Per fer aquesta marxa fúnebre es comenta de posar-nos en contacte amb la Plataforma que ha organitzat la manifestació de Sabadell del dia 5, la qual aplega diferents sindicats, associacions de veïns, comitè d’empresa del Taulí i assemblees entre d’altres.

Es proposa la creació un espai comú a internet per a exposar temes conjunts de totes les Assemblees del Vallès i així afavorir la coordinació. Es parla de fer una administració rotativa d’aquest espai. Hi ha varies propostes: crear un grup de facebook, crear un fòrum, fer ús del portal N-1 ( https://n-1.cc/) i crear un correu electrònic. 
No s’arriba a un consens.

Es parla del tema de les ILPs (Iniciativa Legislativa Popular). Coneixent el poc bon resultat que s’obté quan una ILP s’eleva al congrés i als diferents parlaments (en 33 anys només se n’ha acceptat una, la dels toros a Catalunya), es es parla de la necessitat de crear una ILP. S'aboga per fer-les repartides en el temps per a no desgastar a la gent, ja que és una tasca en la que s'empleen moltes energies, s'ha de fer molta burocràcia: en definitiva anem al ritme que s'ha marcat DRY, que dels 8 punts exposats en el manifest, està en fase de difusió de la ILP per a canviar la llei electoral. Amb l'actual llei per a poder elevar una ILP al congrés fan falta 500.000 firmes.


Sorgeixen dues propostes pendents per parlar a la següent assemblea :


-Fer una denúncia de les trampes de les ILPs


- Per una ILP pel tema de les dacions


6. Propera asseblea del Vallès.
La propera assemblea tindrà lloc a Sant Cugat del Vallès a la Plaça Octavià (Plaça del Monestir) el proper dijous 14 de juliol a les 18:00h.

Ver mapa más grande
7. Ordre del dia de la següent assemblea.


S’aprova mantenir el mateix ordre del dia que s’ha realitzat a Castellar.


*****^*****
Finalitza l'assemblea a les 21h aproximadament


Cap comentari:

Publica un comentari