dimecres, 6 de juliol de 2011

Dotzena Assemblea Acampada Castellar

ACTA ASSEMBLEA 05/07/2011
Moderador: Charles
Secretària: Alba


Som unes 10-12 persones; algunes cares noves.


En primer lloc, el moderador recorda l’ordre del dia, amb la que tothom hi està d’acord. Es comença l’assemblea explicant el primer punt i així succesivament.


**Estat del moviment**


• En aquest moment hi ha 12 marxes d’indignats anant cap a Madrid des de tot el territori espanyol. El 12 de juliol s'hi afegirà una marxa en bicicleta des de Barcelona. 


• S'informa que hi ha diferents movilitzacions contra les retallades en la sanitat, la més propera a Sabadell on s'ha fet una manifestació des de l'ajuntament fins el Taulí, on es té la intenció d'acampar.


• Es posa de manifest la violència amb la que han estat desallotjades diferents acampades d'arreu de l'estat, motiu que ha portat a cassolades en moltes ciutats i pobles.


• Es recorda que el mateix dia 05/07/2011 hi ha convocada una apagada de llums a nivell mundial alhora que es convida a tothom a treure un llençol blanc al balcó.


• Es fa referència a la pàgina web acampadadebarcelona.org, on s’hi pot trobar molta informació sobre l’estat del moviment i participar-hi activament.


***Comissions***


El dilluns 04/07/2011 es va fer l’assemblea de comissions, en la que es va posar més èmfasi a la comissió d’activitats. S’exposa a l’assemblea el que es va parlar i decidir en l’assemblea de comissions i es recorden les dates de les activitats programades:


• Es recorda que dijous 7 de juliol a les 19:00h tindrà lloc l’Assemblea de pobles i barris del Vallès a Castellar, com sempre davant de el Mirador.


• Es recorda que el divendres 8 de juliol a les 20:00h hi ha la xerrada a càrrec d’Enric Duràn a la Plaça Major, davant de el Mirador.


• El dia 15 de juliol hi haurà la xerrada sobre sanitat, seguida del sopar de traje i etiqueta (sopar popular) en el que cadascú podrà portar alguna cosa de menjar o beure. En aquest sopar es tracta de que tothom porti penjada una etiqueta ben gran en la que hi posi el motiu de la seva indignació.


• Es parla del projecte de “La casa dels indignats”. Tots estem d’acord en que en un futur volem un espai lúdic, cultural, educatiu i social per poder-hi treballar. Un espai d’intercanvi de coneixements. Per aquest motiu s’expsosa que totes les persones amb voluntat de contribuir en el projecte, aportin idees i petits projectes d’activitats a l’assemblea, per tal de poder redactar el projecte de “ La casa dels indignats”.


• S’explica el tema de la performance que es vol fer en els bancs. Es consensua fer-la durant la festa major del poble.


• Es consensua que aquesta setmana el punt d’informació es farà el dijous durant tot el dia. De moment les persones que tenen disponibilitat són:
Lucas i Joana (tot el dia) i Elisenda i Charles (migdia i tarda).


Torn obert de paraula


• S’informa que el dia 19 de juliol hi ha plè a l’Ajuntament. En el plè es parlarà del plà de mobilitat. Dins del plà de mobilitat entra tot el tema del carril bici. Es proposa que des de l’acampada castellar s’hi faci acta de presència.


• Surten varies propostes a l’aire, les quals no es valoren, per tant no es consensuen ni s’aproven :
o Demanar que els polítics cobrin el mateix que cobraven en la seva anterior feina, sempre i quant aquest sou no superi el s’un tècnic de l’administració pública.
o Demanar més transparència en els comptes de les despeses fetes campanya electoral. Es rumoreja que la passada campanya d'eleccions municipals, hi va haver algun grup que va excedir de l'import màxim permès per llei per a fer propaganda electoral, xifra que ronda els 3.000€ per grup i campanya. 
o Concretar més la proposta nº2 de la instància que es vol presentar a l’Ajuntament.


Es tanca l’Assemblea recordant que el dijous a les 19h tindrà lloc l’Assemblea del Vallès a Castellar i que el divendres a les 20h es farà la xerrada a càrrec d’Enric Duran.
*****^*****
Finaliza l'assemblea a les 21:30

Cap comentari:

Publica un comentari